SAFTIG EFTERRÄTTSKAKA MED JORDGUBBAR
Ca 8 bitar
150 g smör eller margarin
1 dl socker
1 ägg
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
100 g jordgubbar
½ msk potatismjöl
1 msk socker
Garnering:
jordgubbar
vispad grädde
Rör matfett och socker poröst. Rör ned ägget. Blanda resterande torra ingredienser och sikta ned under omrörning. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter.
Skiva jordgubbarna. Blanda potatismjöl och socker, blanda det med jordgubbarna och fördela jämnt i formen. Grädda genast i 175 grader i nedre delen av ugnen 15 - 20 minuter. Låt svalna. Garnera med skivade jordgubbar och spritsa på grädde, eller servera den separat i en skål.
Ca 8 bitar
150 g smör eller margarin
1 dl socker
1 ägg
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
100 g jordgubbar
½ msk potatismjöl
1 msk socker
Garnering:
jordgubbar
vispad grädde
Rör matfett och socker poröst. Rör ned ägget. Blanda resterande torra ingredienser och sikta ned under omrörning. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter.
Skiva jordgubbarna. Blanda potatismjöl och socker, blanda det med jordgubbarna och fördela jämnt i formen. Grädda genast i 175 grader i nedre delen av ugnen 15 - 20 minuter. Låt svalna. Garnera med skivade jordgubbar och spritsa på grädde, eller servera den separat i en skål.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar