KÖRSBÄRSMUFFINS
Ca 12 st
125 g mjukt smör eller margarin
1½ dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
1½ dl filmjölk
1½ - 2 msk socker
2 msk majsstärkelse
ca 200 g urkärnade körsbär
Glasyr:
florsocker
ca 2 msk koncentrerad röd saft
Garnering:
körsbär eller bigarråer
Rör matfett och socker poröst. Rör ned äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ned blandningen i smeten omväxlande med filmjölken under försiktig omrörning.
Blanda socker och majsstärkelse, strö det över bären och blanda lätt. Vänd ned bärblandningen i smeten och häll upp i stadiga muffinsformar eller formar i ett muffinsbleck. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 175 grader ca 25 minuter tills de har fått fin färg. Prova med sticka.
Glasyr: Tillsätt florsocker till saften under vispning till en relativt fast glasyr. Klicka den över muffinsen och toppa med ett körsbär.
Ca 12 st
125 g mjukt smör eller margarin
1½ dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
1½ dl filmjölk
1½ - 2 msk socker
2 msk majsstärkelse
ca 200 g urkärnade körsbär
Glasyr:
florsocker
ca 2 msk koncentrerad röd saft
Garnering:
körsbär eller bigarråer
Rör matfett och socker poröst. Rör ned äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ned blandningen i smeten omväxlande med filmjölken under försiktig omrörning.
Blanda socker och majsstärkelse, strö det över bären och blanda lätt. Vänd ned bärblandningen i smeten och häll upp i stadiga muffinsformar eller formar i ett muffinsbleck. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 175 grader ca 25 minuter tills de har fått fin färg. Prova med sticka.
Glasyr: Tillsätt florsocker till saften under vispning till en relativt fast glasyr. Klicka den över muffinsen och toppa med ett körsbär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar