söndag 12 juli 2015

Krusbärskaka med vallmofrön

KRUSBÄRSKAKA MED VALLMOFRÖN

8 - 10 skivor

2 ägg
2½ dl socker
50 g smör eller margarin
1 dl grädde
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
skal av saft av 1 citron
3 msk blå vallmofrön
1 dl små krusbär
+ ev till garnering

Topping:
50 g Philadelphiaost
1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker


Vispa ägg och socker pösigt. Smält matfettet, tillsätt grädden och rör ned. Blanda mjöl och bakpulver. Sikta ned mjölblandningen och tillsätt citronskal och -saft samt vallmofrön. Rör om försiktigt och häll smeten i en smord och bröad form, ca 1½ liter. Fördela krusbären försiktigt i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader 40 - 45 minuter. Prova med sticka.

Mjukrör osten och vispa grädden. Rör först ned litet grädde i osten och sedan resten tillsammans med vaniljsockret i stora tag. Bred toppingen på kakan. Garnera ev med krusbär och krusbärsblad.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar