JORDGUBBSPAJ MED MANDEL
Den här pajen tar bara 25 minuter att baka!
4 portioner
1 l jordgubbar
2 msk potatismjöl
½ dl socker
Smultäcke:
3 dl vetemjöl
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
1 dl flagad mandel
Servering:
vaniljglass eller vispad grädde
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela jordgubbarna och blanda dem med potatismjöl och socker. Lägg dem i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Smultäcke:
Mixa mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och matfett. Lägg över smulorna i en skål. Rör ned det mesta av mandeln (spara litet till garnering). Strö smulorna över jordgubbarna.
Fördela resterande mandel på pajens topp. Grädda högt upp i ugnen ca 15 minuter till fin färg. Vakta så att inte mandeln bränns.
Servera med vaniljglass eller vispad grädde.
Den här pajen tar bara 25 minuter att baka!
4 portioner
1 l jordgubbar
2 msk potatismjöl
½ dl socker
Smultäcke:
3 dl vetemjöl
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
1 dl flagad mandel
Servering:
vaniljglass eller vispad grädde
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela jordgubbarna och blanda dem med potatismjöl och socker. Lägg dem i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Smultäcke:
Mixa mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och matfett. Lägg över smulorna i en skål. Rör ned det mesta av mandeln (spara litet till garnering). Strö smulorna över jordgubbarna.
Fördela resterande mandel på pajens topp. Grädda högt upp i ugnen ca 15 minuter till fin färg. Vakta så att inte mandeln bränns.
Servera med vaniljglass eller vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar