tisdag 14 juli 2015

Fryst halloncheesecake

FRYST HALLONCHEESECAKE

Frisk och fruktig cheesecake som du kan förbereda i god tid och bara plocka fram ur frysen en halvtimme innan den ska serveras.

Ca 10 portioner

Botten:
50 g smör eller margarin
150 g cookies med choklad, typ Maryland

Fyllning:
150 g hallon, gärna frysta
150 g mango, gärna fryst
2½ dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
3 ägg
2 dl socker
400 g färskost, t ex Philadelphia

Garnering:
färska hallon
färsk mango


Botten:
Smält matfettet och krossa kakorna fint. Blanda med matfettet. Tryck ut massan i en form med löstagbar botten, diameter ca 24 cm. Ställ in formen i frysen.

Fyllning:
Tina hallon och mango. Skär mangon i små bitar och mosa hallonen. Vispa grädden med vaniljsockret.

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt färskosten och vispa samman till en slät smet. Vänd i grädde och frukt och häll smeten ovanpå den frysta bottnen. Ställ in i frysen igen minst 6 timmar.

Garnering:
Ta fram kakan ca en halvtimme före servering och garnera med hallon och skivad mango.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar