torsdag 9 juli 2015

Schwarzwaldtårta med blåbär

SCHWARZWALDTÅRTA MED BLÅBÄR

10 - 12 bitar

Bottnar:
150 g hasselnötter
2½ dl florsocker
3 stora äggvitor

Fyllning:
150 g mörk choklad
4 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
2 dl blåbär

Garnering:
kakao
mynta


Mal nötterna och blanda dem med florsockret. Vispa äggvitorna i en ren bunke till hårt skum. Vänd ned nöt-sockerblandningen. Gör tre cirklar på bakplåtspapper, ca 23 cm i diameter (som en middagstallrik ungefär). Fördela smeten i cirklarna och bred ut den jämnt. Grädda bottnarna i 175 grader ca 15 minuter. Lossa dem och låt kallna.

Smält chokladen i en skål över sjudande vattenbad. Pensla bottnarna med ett tunt lager choklad. Bred ut resten av chokladen på bakplåtspapper.

Vispa grädden med vaniljsockret. Fördela mellan och över bottnarna tillsammans med bären. När chokladen stelnat, sporra ut sneda bitar. Garnera tårtan med chokladplattor och bär och sikta över kakao. Garnera ev med myntablad.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar