HONEYCOMB
Kakgodis som är populärt både i England och USA. Smulorna är goda att blanda i glass, strö över kladdkakan eller servera till jordgubbarna.
20 små bitar
75 g smör eller margarin
½ dl flytande honung
½ dl ljus sirap
1½ dl socker
2 msk vatten
2 tsk bikarbonat
Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 20 x 25 cm. Smält matfettet med honung, sirap, socker och vatten på medelvärme. Låt koka ihop ca 5 minuter tills smeten är gyllenbrun. Rör om ett par gånger under tiden. Dra kastrullen från värmen och rör ned bikarbonat. Häll över smeten i formen medan den fortfarande bubblar. Låt kallna och bryt eller skär i bitar.
Kakgodis som är populärt både i England och USA. Smulorna är goda att blanda i glass, strö över kladdkakan eller servera till jordgubbarna.
20 små bitar
75 g smör eller margarin
½ dl flytande honung
½ dl ljus sirap
1½ dl socker
2 msk vatten
2 tsk bikarbonat
Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 20 x 25 cm. Smält matfettet med honung, sirap, socker och vatten på medelvärme. Låt koka ihop ca 5 minuter tills smeten är gyllenbrun. Rör om ett par gånger under tiden. Dra kastrullen från värmen och rör ned bikarbonat. Häll över smeten i formen medan den fortfarande bubblar. Låt kallna och bryt eller skär i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar