LYXIG HALLON- OCH CHOKLADKAKA
En favorit som man kan baka hur många gånger som helst - alla gillar den!
Ca 30 rutor
300 g mörk choklad
250 g smör eller margarin
6 ägg
3 dl rörsocker
4½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
ca 50 g pistagenötter
125 - 150 g hallon
Garnering:
hallon
pistagenötter
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka chokladen. Smält matfettet och ta kastrullen från värmen. Låt chokladen smälta i det varma matfettet.
Vispa ägg och rörsocker litet lätt pösigt. Blanda mjölet med vanilj, bakpulver och pistagenötter. Vänd ned det i smeten tillsammans med chokladen. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25 x 35 cm. Strö på hallonen. Grädda i nedre delen av ugnen 15 - 20 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Garnera ev med hallon och pistagenötter.
En favorit som man kan baka hur många gånger som helst - alla gillar den!
Ca 30 rutor
300 g mörk choklad
250 g smör eller margarin
6 ägg
3 dl rörsocker
4½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
ca 50 g pistagenötter
125 - 150 g hallon
Garnering:
hallon
pistagenötter
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka chokladen. Smält matfettet och ta kastrullen från värmen. Låt chokladen smälta i det varma matfettet.
Vispa ägg och rörsocker litet lätt pösigt. Blanda mjölet med vanilj, bakpulver och pistagenötter. Vänd ned det i smeten tillsammans med chokladen. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25 x 35 cm. Strö på hallonen. Grädda i nedre delen av ugnen 15 - 20 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Garnera ev med hallon och pistagenötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar