BLÅBÄRSCHEESECAKE
En favorit till både fika och dessert. Servera cheesecake på klassiskt vis som tårta eller skär den i oemotståndliga munsbitar. Oavsett vilket toppas den förstås med färska bär.
10 - 12 bitar
Botten:
Ca 10 digestivekex, gärna osötade
80 g smält smör eller margarin
Fyllning:
200 g färskost av philadelphiatyp
3 ägg, delade i gulor och vitor
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
1½ dl mixade blåbär
Garnering:
blåbär
Mixa kexen och tillsätt matfettet. Tryck ut smulorna i en bakpappersklädd form, ca 20 x 30 cm. Ställ kallt för att stelna.
Vispa ost, äggulor, socker och vaniljsocker. Vispa äggvitor och vispgrädde till fluffigt skum i separata skålar. Vänd ned blåbärsmixet i äggsmeten, blanda sedan i vispgrädden och sist äggvitorna. Rör samman med stora tag.
Ta ut formen, häll fyllningen över och bred ut den jämnt. Låt stå i frysen minst 6 timmar. Ta upp en stund före servering och skär i rutor om du så vill. Garnera med blåbär.
En favorit till både fika och dessert. Servera cheesecake på klassiskt vis som tårta eller skär den i oemotståndliga munsbitar. Oavsett vilket toppas den förstås med färska bär.
10 - 12 bitar
Botten:
Ca 10 digestivekex, gärna osötade
80 g smält smör eller margarin
Fyllning:
200 g färskost av philadelphiatyp
3 ägg, delade i gulor och vitor
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
1½ dl mixade blåbär
Garnering:
blåbär
Mixa kexen och tillsätt matfettet. Tryck ut smulorna i en bakpappersklädd form, ca 20 x 30 cm. Ställ kallt för att stelna.
Vispa ost, äggulor, socker och vaniljsocker. Vispa äggvitor och vispgrädde till fluffigt skum i separata skålar. Vänd ned blåbärsmixet i äggsmeten, blanda sedan i vispgrädden och sist äggvitorna. Rör samman med stora tag.
Ta ut formen, häll fyllningen över och bred ut den jämnt. Låt stå i frysen minst 6 timmar. Ta upp en stund före servering och skär i rutor om du så vill. Garnera med blåbär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar