LÅNGPANNEBULLAR MED SMÖR OCH VANILJ
Hur smidigt som helst! Skär upp den saftiga vetekakan i härliga bullbitar.
35 bitar
150 g smör eller margarin
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 dl socker
½ tsk salt
1 ägg
11 - 12 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g smör eller margarin
2 msk vaniljsocker med äkta vanilj
½ dl florsocker
150 g färskost, t ex Philadelphia
skal och saft av 1 lime
pärlsocker
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält matfettet och tillsätt mjölken. Värm till ca 37 grader. Smula jästen i en bunke. Tillsätt degvätska och rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt, ägg och mjöl. Arbeta ihop till en lös och smidig deg. Häll upp degen i en bakpappersklädd långpanna, 30 x 40 cm.
Fyllning:
Rör ihop ingredienserna och tryck små hål med tummarna över hela degen. Klicka ut fyllningen i hålen. Jäs till dubbel storlek övertäckt 30 minuter. Strö över pärlsocker efter smak och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter tills kakan fått fin färg. Skär upp i bullbitar.
Hur smidigt som helst! Skär upp den saftiga vetekakan i härliga bullbitar.
35 bitar
150 g smör eller margarin
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 dl socker
½ tsk salt
1 ägg
11 - 12 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g smör eller margarin
2 msk vaniljsocker med äkta vanilj
½ dl florsocker
150 g färskost, t ex Philadelphia
skal och saft av 1 lime
pärlsocker
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält matfettet och tillsätt mjölken. Värm till ca 37 grader. Smula jästen i en bunke. Tillsätt degvätska och rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt, ägg och mjöl. Arbeta ihop till en lös och smidig deg. Häll upp degen i en bakpappersklädd långpanna, 30 x 40 cm.
Fyllning:
Rör ihop ingredienserna och tryck små hål med tummarna över hela degen. Klicka ut fyllningen i hålen. Jäs till dubbel storlek övertäckt 30 minuter. Strö över pärlsocker efter smak och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter tills kakan fått fin färg. Skär upp i bullbitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar