MANDELTÅRTA
Ca 10 bitar
Botten:
175 g skållad, skalad mandel
5 äggvitor
2 dl socker
Fyllning:
5 dl vispgrädde
ca 1 l hallon
Garnering:
hallon
citronmeliss
ev florsocker
Markera 3 cirklar, ca 20 cm i diameter, på bakplåtspapper. Mal mandeln. Vispa äggvitorna i en ren, torr skål till skum. Tillsätt sockret, litet i taget, under fortsatt vispning och vänd ned mandeln. Bred ut smeten jämnt i cirklarna och grädda i 175 grader ca 20 minuter. Låt svalna något och dra papperet från bottnarna.
Vispa grädden och fördela mellan bottnarna tillsammans med hallon. Garnera med hallon och citronmeliss och pudra ev över florsockret.
Du kan mosa några hallon i den vispade grädden och ev söta med socker, eller tillsätt 1 msk marsánpulver, inte det för kokning.
Ca 10 bitar
Botten:
175 g skållad, skalad mandel
5 äggvitor
2 dl socker
Fyllning:
5 dl vispgrädde
ca 1 l hallon
Garnering:
hallon
citronmeliss
ev florsocker
Markera 3 cirklar, ca 20 cm i diameter, på bakplåtspapper. Mal mandeln. Vispa äggvitorna i en ren, torr skål till skum. Tillsätt sockret, litet i taget, under fortsatt vispning och vänd ned mandeln. Bred ut smeten jämnt i cirklarna och grädda i 175 grader ca 20 minuter. Låt svalna något och dra papperet från bottnarna.
Vispa grädden och fördela mellan bottnarna tillsammans med hallon. Garnera med hallon och citronmeliss och pudra ev över florsockret.
Du kan mosa några hallon i den vispade grädden och ev söta med socker, eller tillsätt 1 msk marsánpulver, inte det för kokning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar