CAPRITÅRTA
En italiensk klassiker med tät smak av mörk choklad och rom - och glutenfri är den också!
1 tårta
200 g sötmandel
200 g mörk choklad
200 g smör eller margarin
1 dl vit rom
5 ägg
2½ dl socker
2 msk maizena
1 msk bakpulver
1 tsk salt
Garnering:
1 msk florsocker
Sätt ugnen på 150 grader. Mal mandeln på mandelkvarn.
Smält choklad och matfett på svag värme, låt svalna och häll i rommen. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt den malda mandeln, maizena, bakpulver, salt och till sist den smälta chokladblandningen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ned dem i smeten.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Prova med en sticka om kakan är klar. Låt svalna i formen och ta sedan ur kakan och pudra med florsocker. Dekorera med färska bär.
Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
En italiensk klassiker med tät smak av mörk choklad och rom - och glutenfri är den också!
1 tårta
200 g sötmandel
200 g mörk choklad
200 g smör eller margarin
1 dl vit rom
5 ägg
2½ dl socker
2 msk maizena
1 msk bakpulver
1 tsk salt
Garnering:
1 msk florsocker
Sätt ugnen på 150 grader. Mal mandeln på mandelkvarn.
Smält choklad och matfett på svag värme, låt svalna och häll i rommen. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt den malda mandeln, maizena, bakpulver, salt och till sist den smälta chokladblandningen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ned dem i smeten.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Prova med en sticka om kakan är klar. Låt svalna i formen och ta sedan ur kakan och pudra med florsocker. Dekorera med färska bär.
Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar