CHOKLADRUTOR MED SVARTA VINBÄR
OCH KOLAGRÄDDE
Choklad och vinbär är en god kombination. Med len, vispad grädde blandad med dulce de leche blir detta sommarens fikafavorit.
15 bitar
175 g smör eller margarin
4 ägg
5 dl socker
4 dl vetemjöl
1½ dl kakao
½ tsk bakpulver
2 krm salt
2 dl svarta vinbär
Kolagrädde:
2 dl vispgrädde
1 dl karamelliserad mjölk
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält matfettet. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Rör ned matfett, mjöl, kakao, bakpulver och salt. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20 x 30 cm. Strö över bären. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt kallna.
Vispa grädden och vänd ned den karamelliserade mjölken. Servera med kolagrädden och ev extra bär.
OCH KOLAGRÄDDE
Choklad och vinbär är en god kombination. Med len, vispad grädde blandad med dulce de leche blir detta sommarens fikafavorit.
15 bitar
175 g smör eller margarin
4 ägg
5 dl socker
4 dl vetemjöl
1½ dl kakao
½ tsk bakpulver
2 krm salt
2 dl svarta vinbär
Kolagrädde:
2 dl vispgrädde
1 dl karamelliserad mjölk
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält matfettet. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Rör ned matfett, mjöl, kakao, bakpulver och salt. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20 x 30 cm. Strö över bären. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt kallna.
Vispa grädden och vänd ned den karamelliserade mjölken. Servera med kolagrädden och ev extra bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar