FIKARUTOR
Ca 24 rutor
150 g smör eller margarin
2 dl socker
2 ägg
½ dl koncentrerad apelsinjuice
+ ½ dl vatten
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
ca 2 dl bär, t ex hallon och blåbär
30 - 50 g mandelspån
Rör matfett och socker pösigt. Rör ned äggen, ett i taget. Blanda juicen med vattnet och rör ned det i smeten. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ned det i smeten och rör om. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 20 x 30 cm. Strö över bär och mandelspån och grädda i 200 grader ca 20 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Servera ev med en klick vispad grädde.
Ca 24 rutor
150 g smör eller margarin
2 dl socker
2 ägg
½ dl koncentrerad apelsinjuice
+ ½ dl vatten
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
ca 2 dl bär, t ex hallon och blåbär
30 - 50 g mandelspån
Rör matfett och socker pösigt. Rör ned äggen, ett i taget. Blanda juicen med vattnet och rör ned det i smeten. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ned det i smeten och rör om. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 20 x 30 cm. Strö över bär och mandelspån och grädda i 200 grader ca 20 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Servera ev med en klick vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar