SOCKERBULLAR MED HALLON
Små söta bullar med ljuvlig fyllning av hallon och vaniljkräm.
20 bullar
Vetedeg:
100 g smör eller margarin
2 dl mjölk
25 g jäst
2 ägg
3/4 dl socker
1 krm salt
1 tsk malen kardemumma
7 - 8 dl vetemjöl
Fyllning:
2 dl snabbmarsánkräm
200 g hallon
Pensling:
2 msk smält smör eller margarin
2 msk socker
Sätt ugnen på 250 grader.
Smält matfettet, häll i mjölken och låt degvätskan bli 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt degspadet och ägg och rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl (spara litet till utbakning). Arbeta samman degen tills den är smidig och blank. Låt degen jäsa övertäckt i bunken 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 30 bitar och rulla till bullar.
Fyllning:
Gör vaniljkrämen enligt anvisning på förpackningen. Tryck med tummen en fördjupning i bullarna. Fördela vaniljkrämen och några hallon i varje fördjupning och knip ihop degen över fyllningen. Lägg bullarna med den släta sidan uppåt på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter till dubbel storlek.
Grädda bullarna mitt i ugnen 5 - 10 minuter. Låt dem svalna under duk. Pensla bullarna med smält matfett och doppa dem i socker.
Små söta bullar med ljuvlig fyllning av hallon och vaniljkräm.
20 bullar
Vetedeg:
100 g smör eller margarin
2 dl mjölk
25 g jäst
2 ägg
3/4 dl socker
1 krm salt
1 tsk malen kardemumma
7 - 8 dl vetemjöl
Fyllning:
2 dl snabbmarsánkräm
200 g hallon
Pensling:
2 msk smält smör eller margarin
2 msk socker
Sätt ugnen på 250 grader.
Smält matfettet, häll i mjölken och låt degvätskan bli 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt degspadet och ägg och rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl (spara litet till utbakning). Arbeta samman degen tills den är smidig och blank. Låt degen jäsa övertäckt i bunken 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 30 bitar och rulla till bullar.
Fyllning:
Gör vaniljkrämen enligt anvisning på förpackningen. Tryck med tummen en fördjupning i bullarna. Fördela vaniljkrämen och några hallon i varje fördjupning och knip ihop degen över fyllningen. Lägg bullarna med den släta sidan uppåt på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter till dubbel storlek.
Grädda bullarna mitt i ugnen 5 - 10 minuter. Låt dem svalna under duk. Pensla bullarna med smält matfett och doppa dem i socker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar