CHOKLADRULLE MED KÖRSBÄRSKRÄM
Fyll rulltårtan med körsbärssylt och färskost och garnera med några fina körsbär.
8 - 10 bitar
3 ägg
1½ dl socker
1 dl potatismjöl
2 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Fyllning:
150 g mjukt smör eller margarin
150 g färskost, t ex Philadelphia
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3/4 dl körsbärssylt eller körsbärsmarmelad
Garnering:
2 dl vispgrädde
körsbär
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ned blandningen i äggsmeten. Blanda om försiktigt. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30 x 40 cm. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter. Sockra ordentligt ovanpå och vänd upp bottnen på ett bakpapper. Dra bort papperet och låt kakan svalna.
Fyllning:
Vispa samman matfett, färskost och florsocker. Vänd ned vaniljsocker och körsbärssylt. Bred ut krämen över bottnen och rulla samman från långsidan.
Garnering:
Vispa grädden. Spritsa den ovanpå rulltårtan och garnera med körsbär.
Fyll rulltårtan med körsbärssylt och färskost och garnera med några fina körsbär.
8 - 10 bitar
3 ägg
1½ dl socker
1 dl potatismjöl
2 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Fyllning:
150 g mjukt smör eller margarin
150 g färskost, t ex Philadelphia
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3/4 dl körsbärssylt eller körsbärsmarmelad
Garnering:
2 dl vispgrädde
körsbär
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ned blandningen i äggsmeten. Blanda om försiktigt. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30 x 40 cm. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter. Sockra ordentligt ovanpå och vänd upp bottnen på ett bakpapper. Dra bort papperet och låt kakan svalna.
Fyllning:
Vispa samman matfett, färskost och florsocker. Vänd ned vaniljsocker och körsbärssylt. Bred ut krämen över bottnen och rulla samman från långsidan.
Garnering:
Vispa grädden. Spritsa den ovanpå rulltårtan och garnera med körsbär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar