söndag 12 juli 2015

Hastvetelängd

HASTVETELÄNGD

Ca 15 bitar

6½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl socker
100 g kallt smör eller margarin
1 ägg
2 dl mjölk

Fyllning:
3 - 4 dl blandade bär, t ex hallon,
blåbär och vinbär
2 - 3 msk socker
2 tsk potatismjöl

Garnering:
ägg till pensling
30 - 50 g mandelspån
pärlsocker


Blanda de torra ingredienserna och nyp ihop med matfettet. Vispa lätt samman ägg och mjölk, häll det i smeten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut en längd på bakpappersklädd plåt, lika lång som plåten och så pass bred att man kan vika upp kanterna en bit över bären. Lägg bär i mitten, blanda socker och potatismjöl och strö blandningen över bären. Vik upp sidorna.

Pensla med uppvispat ägg. Strö över mandelspån och pärlsocker och grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader 20 till 25 minuter.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar