FESTFINA MARÄNGRUTOR
Välj bär efter tycke och smak. Frysta bär går bra att använda direkt, de behöver inte tina först.
Välj bär efter tycke och smak. Frysta bär går bra att använda direkt, de behöver inte tina först.
20 st
100 g smör, mjukt
1 dl socker
4 äggulor
2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2½ msk mjölk
ca 150 g hallon och blåbär
Maräng:
4 äggvitor
2 dl socker
Sätt ugnen på 175°.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget, under fortsatt vispning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ned det i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 22 x 30 cm, och strö över bären.
Marängtäcke:
Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret litet i taget under fortsatt vispning. Vispa till en fast, glansig marängsmet. Bred smeten över bären.
Grädda i nedre delen av ugnen 40 - 45 minuter. Vakta noga så att marängen inte får för mycket färg. Sätt i så fall in en plåt över kakan.
Låt kakan svalna och skär upp i rutor. Servera gärna med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar