lördag 1 juli 2017

Festfina marängrutor

FESTFINA MARÄNGRUTOR

Välj bär efter tycke och smak. Frysta bär går bra att använda direkt, de behöver inte tina först.

20 st

100 g smör, mjukt
1 dl socker
4 äggulor
2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2½ msk mjölk
ca 150 g hallon och blåbär

Maräng:
4 äggvitor
2 dl socker


Sätt ugnen på 175°.

Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget, under fortsatt vispning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ned det i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 22 x 30 cm, och strö över bären.

Marängtäcke:
Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret litet i taget under fortsatt vispning. Vispa till en fast, glansig marängsmet. Bred smeten över bären.

Grädda i nedre delen av ugnen 40 - 45 minuter. Vakta noga så att marängen inte får för mycket färg. Sätt i så fall in en plåt över kakan.

Låt kakan svalna och skär upp i rutor. Servera gärna med vispad grädde.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar