söndag 2 juli 2017

Lättbakade jordgubbsmuffins

LÄTTBAKADE JORDGUBBSMUFFINS

Överraska med nybakade muffins till eftermiddagskaffet!

Ca 20 st

75 g smör
2 dl mjölk
2 ägg
1½ dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:
ca 100 g jordgubbar
½ - 3/4 dl lemon curd

Garnering:
50 g mörk choklad
100 g vispgrädde


Sätt ugnen på 200.

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smöret med mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ned det i smeten. Fördela smeten i formar som du fyller till hälften.

Fyllning:
Skär jordgubbarna i bitar. Lägg några i varje form tillsammans med en klick lemon curd. Grädda i mitten av ugnen 15 - 18 minuter. Låt svalna.

Garnering:
Hacka chokladen. Koka upp grädden. Låt chokladen smälta i den heta grädden under omrörning. Låt svalna och tjockna litet. Vispa (inte för hårt) tills krämen får en spritsbar konsistens. Spritsa en topp på varje muffin.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar