måndag 3 juli 2017

Festlig jordgubbsrulle

FESTLIG JORDGUBBSRULLE

Med hemgjort limesocker blir din jordgubbsrulltårta något utöver det vanliga!

8 - 10 bitar

Limesocker:
Rivet skal av ½ lime, gärna ekologisk
3/4 dl socker

Botten:
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 msk kokande vatten

Fyllning och garnering:
3 dl vispgrädde
250 g jordgubbar
2 tsk av limesockret ovan
50 g hasselnötter
ev rivet limeskal


Sätt ugnen på 250°.

Limesocker:
Mixa limeskal och socker.

Botten:
Vispa ägg och socker pösigt. Sikta mjöl och bakpulver i en bunke. Rör ned mjölblandningen i äggvispet med det heta vattnet. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakpapper, ca 30 x 40 cm. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Strö litet av limesockret på kakan och stjälp upp den på ett nytt bakpapper. Dra av papperet som kakan gräddats på. Låt kakan svalna under långpannan.

Fyllning:
Vispa grädden. Mosa jordgubbarna grovt med resten av limesockret. Vänd ned 2/3 av grädden i jordgubbsblandningen och spara resten av grädden till garnering. Bred fyllningen på kakan.

Garnering:
Rosta nötterna på svag värme i en stekpanna. Gnugga av skalen i en handduk och hacka nötterna. Strö dem ovanpå fyllningen. Rulla ihop tårtan från långsidan. Spritsa på resten av grädden och dekorera med skivade jordgubbar och ev limeskal.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar