söndag 2 juli 2017

Jordgubbsmazariner

JORDGUBBSMAZARINER

Med litet jordgubbssylt i fyllningen blir mazarinerna extra goda!

Ca 16 st

Mördeg:
3 dl vetemjöl
3 msk socker
½ tsk bakpulver
100 g smör
1 ägg

Fyllning:
250 g riven mandelmassa
½ dl socker
125 g mjukt smör
2 ägg
3/4 dl jordgubbssylt

Glasyr:
2 dl florsocker
1½ msk vatten
1 krm röd hushållsfärg

Garnering:
jordgubbar


Sätt ugnen på 200.

Mördeg:
Blanda mjöl, socker och bakpulver i en matberedare. Tillsätt smöret i kuber och kör tills du har en smulig massa. Tillsätt ägget och kör tills en degboll bildas.

Dela degen i 16 bitar. Tryck eller kavla ut delarna och lägg i smorda mazarinformar (engångsformar går bra). Ställ formarna i kylen ca 30 minuter.

Fyllning:
Blanda mandelmassa och socker. Tillsätt smör och rör tills du har en jämn smet. Rör ned äggen, ett i taget. Fördela litet jordgubbssylt i botten på varje form. Fördela därefter mandelmassefyllningen i formarna. Placera formarna på bakpappersklädda plåtar och grädda mitt i ugnen 15 - 18 minuter. Låt dem svalna.

Glasyr:
Blanda ingredienserna. Bred glasyren över mazarinerna. Garnera vid servering med små halverade jordgubbar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar