SAFTIG PLOMMONKAKA
Servera gärna en god vaniljglass eller vaniljsås till rutorna.
Ca 28 st
175 g mjukt smör
3 dl rörsocker
3 ägg
150 g malen mandel
2½ dl vetemjöl
1½ tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
3 dl filmjölk
Fyllning och garnering:
ca ½ kg plommon
ca 25 g mandelspån
½ - 1 msk rörsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda de torra ingredienserna och rör ned dem i smeten tillsammans med filmjölken. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25 x 40 cm, med bakpapper.
Fyllning och garnering:
Kärna ur plommonen och skär dem i klyftor. Fördela dem på smeten, strö på mandelspån och rörsocker och grädda i nedre delen av ugnen 35 - 40 minuter. Låt svalna och skär i rutor.
Tack för recept, kakan var jättegod 💖
SvaraRadera