söndag 2 juli 2017

Saftig plommonkaka

SAFTIG PLOMMONKAKA

Servera gärna en god vaniljglass eller vaniljsås till rutorna.

Ca 28 st

175 g mjukt smör
3 dl rörsocker
3 ägg
150 g malen mandel
2½ dl vetemjöl
1½ tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
3 dl filmjölk

Fyllning och garnering:
ca ½ kg plommon
ca 25 g mandelspån
½ - 1 msk rörsocker



Sätt ugnen på 175 grader.

Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda de torra ingredienserna och rör ned dem i smeten tillsammans med filmjölken. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25 x 40 cm, med bakpapper.

Fyllning och garnering: 
Kärna ur plommonen och skär dem i klyftor. Fördela dem på smeten, strö på mandelspån och rörsocker och grädda i nedre delen av ugnen 35 - 40 minuter. Låt svalna och skär i rutor.






1 kommentar: