söndag 2 juli 2017

Söta syltsnitt

SÖTA SYLTSNITT

Med choklad och nötter i degen blir syltkakorna litet lyxigare. Håller sig fint i kakburken en vecka.

Ca 26 st

200 g smör
1 dl rörsocker
5 dl vetemjöl
ca ½ dl fint hackade nötter
3/4 msk kakao

Fyllning:
ca 2 msk sylt, t ex hallonsylt

Glasyr:
1 dl florsocker
½ - 3/4 msk vatten


Sätt ugnen på 175 grader.

Rör samman smör, rörsocker och mjöl, gärna i matberedare. Kör i så fall precis ihop till en deg. Dela degen i två delar. Smaksätt den ena med nötter och den andra med kakao. Rulla ut varje sort till 2 längder, lika långa som plåten. 

Lägg en nötlängd ovanpå varje chokladlängd och gör en fördjupning längs med längden. 

Fyllning:
Fyll fördjupningen med sylt. Grädda mitt i ugnen 15 - 20 minuter. Låt kakorna svalna något och skär dem sedan i sneda bitar.

Glasyr:
Blanda florsocker med litet vatten och bred glasyren över kakorna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar