SÖTA SYLTSNITT
Med choklad och nötter i degen blir syltkakorna litet lyxigare. Håller sig fint i kakburken en vecka.
Ca 26 st
200 g smör
1 dl rörsocker
5 dl vetemjöl
ca ½ dl fint hackade nötter
3/4 msk kakao
Fyllning:
ca 2 msk sylt, t ex hallonsylt
Glasyr:
1 dl florsocker
½ - 3/4 msk vatten
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör samman smör, rörsocker och mjöl, gärna i matberedare. Kör i så fall precis ihop till en deg. Dela degen i två delar. Smaksätt den ena med nötter och den andra med kakao. Rulla ut varje sort till 2 längder, lika långa som plåten.
Lägg en nötlängd ovanpå varje chokladlängd och gör en fördjupning längs med längden.
Fyllning:
Fyll fördjupningen med sylt. Grädda mitt i ugnen 15 - 20 minuter. Låt kakorna svalna något och skär dem sedan i sneda bitar.
Glasyr:
Blanda florsocker med litet vatten och bred glasyren över kakorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar