söndag 2 juli 2017

Ljuvlig hallonmaräng

LJUVLIG HALLONMARÄNG

Här gömmer vi hallon under ett fluffigt marängtäcke.

Ca 20 bitar

100 g mjukt smör
1½ dl socker
rivet skal av 1 - 2 limefrukter
5 äggulor
2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2½ msk mjölk
2 - 2½ dl hallon

Marängsmet:
5 äggvitor
2½ dl socker
½ tsk pressad limesaft


Sätt ugnen på 175 grader.

Rör smör och socker poröst. Tillsätt limeskalet och en äggula i taget under vispning. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut i en liten långpanna, ca 25 x 35 cm, med bakpapper. Strö över hallonen.

Marängsmet:
Vispa vitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret litet efterhand under fortsatt vispning. Pressa i limesaften, vispa till en fast smet och bred den ovanpå smeten.

Grädda i nedre delen av ugnen tills marängen fått litet färg. Vakta noga! Ställ in en plåt ett steg ovanför kakan. Fortsätt grädda kakan, total gräddningstid är ca 40 minuter. Låt svalna och servera den hel eller skär upp den i rutor.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar