MAFFIGA MARÄNGBAKELSER
Sommarlyx! Chokladmarmorerade maränger som fylls med vispad grädde, glass och jordgubbar.
9 - 10 st
50 g mörk choklad
3 äggvitor
2 dl socker
Fyllning:
2 dl vispgrädde
½ l vaniljglass
150 - 200 g jordgubbar
Sätt ugnen på 100 grader, gärna varmluftsugn.
Hacka och smält chokladen. Låt svalna. Vispa vitorna till ett fast skum. Fortsätt vispa och tillsätt sockret, litet i taget. Vispa marängen styv och blank. Klicka ut marängsmeten på en plåt med bakpapper. Forma en grop i varje maräng och klicka i litet smält choklad. Dra försiktigt runt med t ex en kniv så att det blir marmorerat.
Grädda i mitten av ugnen minst 1 timme. De ska bli torra på undersidan, men vara litet sega i mitten. Låt gärna svalna i ugnen på eftervärme.
Fyllning:
Vispa grädden. Fyll marängerna med grädde, glass och delade jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar