KLADDKAKERUTOR MED KÖRSBÄR
Körsbärssäsongen är här! Passa på att baka med de söta bären.
24 st
175 g smör eller margarin
100 g mörk choklad, gärna 70%
3 ägg
3½ dl socker
4 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 tsk vaniljpulver eller 2 - 3 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl crème fraîche
ca 200 g körsbär, urkärnade
Garnering:
ca 100 g ljus choklad
körsbär
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret. Ta kastrullen från värmen. Hacka chokladen och rör ned i smöret tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, kakao, vanilj och bakpulver. Rör ned detta i äggsmeten växelvis med crème fraîche. Häll i smör- och chokladblandningen och rör om.
Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 25 x 35 cm. Fördela körsbären ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen 16 - 18 minuter. Låt svalna.
Garnering:
Hacka och smält den ljusa chokladen över vattenbad och bred över kakan. Ställ svalt (men inte i kylen) tills chokladen stelnat. Garnera gärna med några körsbär.
Smält smöret. Ta kastrullen från värmen. Hacka chokladen och rör ned i smöret tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, kakao, vanilj och bakpulver. Rör ned detta i äggsmeten växelvis med crème fraîche. Häll i smör- och chokladblandningen och rör om.
Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 25 x 35 cm. Fördela körsbären ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen 16 - 18 minuter. Låt svalna.
Garnering:
Hacka och smält den ljusa chokladen över vattenbad och bred över kakan. Ställ svalt (men inte i kylen) tills chokladen stelnat. Garnera gärna med några körsbär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar