VINBÄRSKAKA MED MARÄNGTÄCKE
Syrliga vinbär och söt maräng - så gott ihop! Servera gärna en klick vispad grädde till kakan.
Ca 18 st
225 g mjukt smör
2½ dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
100 g fint hackade nötter
2½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 - 4 dl vinbär
Maräng:
2 äggvitor
1½ dl socker
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Blanda mjöl, nötter, bakpulver och vaniljsocker och vänd ned det i smeten. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakpapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
Maräng:
Vispa vitorna till ett fast skum medan kakan är i ugnen. Tillsätt sockret litet efterhand under fortsatt vispning. Vispa till en blank och styv smet.
Ta ut kakan ur ugnen. Fördela bären ovanpå kakan och spritsa marängen ovanpå bären. Grädda i mitten av ugnen ytterligare 20 - 25 minuter. Vakta noga så att marängen inte får för mycket färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar