AMBROSIARUTOR
En underbar långpannekaka.
Ca 35 bitar
300 g mjukt smör
6 dl socker
4 ägg
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
rivet skal av 2 apelsiner
2 dl gräddfil
Glasyr och garnering:
8 dl florsocker
5 - 6 msk pressad apelsinsaft
50 g syltat apelsinskal
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker poröst i matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör ordentligt mellan varje. Blanda mjöl och bakpulver väl. Rör i apelsinskalet. Tillsätt mjölblandningen och gräddfilen växelvis i äggsmeten och rör tills allt blandats.
Bred ut smeten jämnt i en bakpappersklädd långpanna, ca 25 x 40 cm. Grädda i nedre delen av ugnen 25 - 30 minuter. Känn med sticka att kakan är klar. Låt kakan svalna helt.
Glasyr:
Sikta florsockret i en skål. Rör ihop det med pressad apelsin till en tjock glasyr. Bred glasyren över kakan. Strö på syltat apelsinskal och låt glasyren stelna. Skär kakan i 5 x 5 cm stora rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar