måndag 3 juli 2017

Ambrosiarutor

AMBROSIARUTOR

En underbar långpannekaka.

Ca 35 bitar

300 g mjukt smör
6 dl socker
4 ägg
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
rivet skal av 2 apelsiner
2 dl gräddfil

Glasyr och garnering:
8 dl florsocker
5 - 6 msk pressad apelsinsaft
50 g syltat apelsinskal


Sätt ugnen på 175 grader.

Rör smör och socker poröst i matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör ordentligt mellan varje. Blanda mjöl och bakpulver väl. Rör i apelsinskalet. Tillsätt mjölblandningen och gräddfilen växelvis i äggsmeten och rör tills allt blandats.

Bred ut smeten jämnt i en bakpappersklädd långpanna, ca 25 x 40 cm. Grädda i nedre delen av ugnen 25 - 30 minuter. Känn med sticka att kakan är klar. Låt kakan svalna helt.

Glasyr:
Sikta florsockret i en skål. Rör ihop det med pressad apelsin till en tjock glasyr. Bred glasyren över kakan. Strö på syltat apelsinskal och låt glasyren stelna. Skär kakan i 5 x 5 cm stora rutor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar