SYLTGROTTOR MED CHOKLAD
Blanda litet färska jordgubbar i syltgrottorna!
Ca 30 st
250 g mjukt smör
1½ dl socker
4 dl vetemjöl
1 dl marsánpulver (för kokning)
1½ tsk bakpulver
Fyllning:
ca 1 dl jordgubbssylt
strimlat skal av ½ - 1 lime
ca 50 g jordgubbar
Dekoration:
30 - 50 g mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker poröst. Blanda vetemjöl, marsánpulver och bakpulver. Rör ned det i smeten. Forma till längder och skär i bitar som rullas till bollar. Lägg dem i formar och gör en fördjupning i varje kaka.
Fyllning:
Klicka i sylt som blandats med lime. Skär jordgubbarna i bitar och lägg 1 - 2 bitar i varje grotta. Grädda 12 - 15 minuter. Låt svalna.
Dekoration:
Hacka och smält chokladen och ringla den över kakorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar