LÄTTBAKADE HALLONMUFFINS
Använd stadiga muffinsformar, gärna placerade i ett muffinsbleck, eller dubbla formar så håller muffinsarna formen bättre!
Ca 12 st
3 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
125 g smör
3/4 dl standardmjölk
1½ dl hallon
Garnering:
vispad grädde
hallon
blåbär
ev citronmeliss
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ned detta i äggsmeten under omrörning. Smält smöret och tillsätt mjölken. Häll detta i äggsmeten och rör försiktigt tills allt är blandat.
Fyll muffinsformarna till 2/3. Toppa varje form med några hallon. Grädda 12 - 15 minuter, känn med sticka att de är klara. Låt svalna litet och garnera före serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar