söndag 2 juli 2017

Lättbakade hallonmuffins

LÄTTBAKADE HALLONMUFFINS

Använd stadiga muffinsformar, gärna placerade i ett muffinsbleck, eller dubbla formar så håller muffinsarna formen bättre!

Ca 12 st

3 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
125 g smör
3/4 dl standardmjölk
1½ dl hallon

Garnering:
vispad grädde
hallon
blåbär
ev citronmeliss


Sätt ugnen på 200 grader. 

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ned detta i äggsmeten under omrörning. Smält smöret och tillsätt mjölken. Häll detta i äggsmeten och rör försiktigt tills allt är blandat.

Fyll muffinsformarna till 2/3. Toppa varje form med några hallon. Grädda 12 - 15 minuter, känn med sticka att de är klara. Låt svalna litet och garnera före serveringen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar