LÅNGPANNEMAZARIN MED CITRONGLASYR
Mazariner är en av våra mest älskade kakor. Självklart kan du baka dem i långpanna!
36 st
Mördeg:
400 g smör
9 dl vetemjöl
2 dl socker
2 äggulor
Fyllning:
200 g smör
300 g mandelmjöl
3 droppar bittermandelolja
3 dl socker
6 ägg
4 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr:
1 burk, 320 g, lemon curd
6 dl florsocker
3 - 4 msk citronsaft
Sätt ugnen på 200 grader.
Mördeg:
Mät upp ingredienserna i en matberedare (har du en liten matberedare så kör degen i två omgångar). Kör på högsta hastighet en kort stund tills degen blandats. Degen kan också blandas för hand. Låt degen vila kallt i plast i kylen minst 1 timme.
Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakpapper. Tryck eller kavla ut mördegen på papperet i långpannan.
Fyllning:
Smält smöret. Blanda det med mandelmjöl, bittermandelolja, socker och ägg. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i äggsmeten. Bred fyllningen jämnt över mördegen. Grädda i nedre delen av ugnen 25 minuter. Låt kakan svalna något.
Glasyr:
Bred ut lemon curd över kakan (om lemon curden är fast så värm den en kort stund i mikron först). Blanda samman florsocker och citronsaft, litet i taget, till en tjock glasyr. Ringla glasyren över kakan och släta till med en bred kniv. Låt glasyren stelna.
Skär kakan i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar