lördag 1 juli 2017

Drottningrutor

DROTTNINGRUTOR

Ca 15 bitar

400 g mandelmassa
150 g mjukt smör
5 ägg
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl hallon
1 dl blåbär
pärlsocker
mandelspån

Garnering:
florsocker


Sätt ugnen på 200 grader. 

Riv mandelmassan grovt. Vispa med rumsvarmt smör till en smet. Vispa ned äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ned det i smeten. Rör om. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 25 x 20 cm. Strö över bär, pärlsocker och mandelspån.

Grädda i nedre delen av ugnen 20 - 25 minuter. Känn med en sticka att kakan är klar. Låt svalna. Sikta över florsocker och skär i rutor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar