lördag 1 juli 2017

Godbitar med rosa glasyr

GODBITAR MED ROSA GLASYR

Hallon, blåbär och mjuk mandelkaka med vackert rosa glasyrtäcke.

Ca 33 st

300 g mjukt smör
4 dl socker
ca ½ krm bittermandelolja
5 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g finhackad mandel
200 g mandelmassa
ca 150 g hallon
ca 75 g blåbär

Garnering:
ca 4 dl florsocker
röd hushållsfärg
3 - 3½ msk vatten
valfria bär


Sätt ugnen på 175 grader.

Rör smör och socker poröst. Tillsätt bittermandeloljan och äggen, ett i taget, under omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och hackad mandel. Riv mandelmassan och rör ned allt i smeten. Bred ut smeten i en långpanna med bakpapper, ca 25 x 35 cm. Strö på bären.

Grädda i nedre delen av ugnen 40 - 45 minuter. Låt svalna.

Garnering:
Rör ihop florsocker och litet vatten i taget. Droppa i litet hushållsfärg och rör om. Bred glasyren över kakan och låt stelna. Skär i rutor och garnera med bär.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar