VITA CHOKLADRUTOR
Fin, len smak av vanilj får de här saftiga kakorna tack vare den vita chokladen.
35 st
100 g smör
5 ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl mjölk
250 g vit choklad
Topping:
200 g mörk choklad
20 g mjukt smör
100 g vit choklad
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned i smeten växelvis med smör och mjölk. Hacka den vita chokladen och smält försiktigt över vattenbad.
Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakpapper. Ringla över den smälta chokladen och dra litet med en gaffel så att chokladen blandas med smeten. Grädda strax nedanför mittfalsen i ugnen 20 - 30 minuter. Känn efter med sticka att kakan är torr inuti. Låt svalna.
Topping:
Smält den mörka chokladen och blanda i smöret. Bred chokladen över kakan i ett jämnt lager och låt stelna. Smält den vita chokladen och rippla den över kakan. Låt stelna. Skär kakan i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar