måndag 3 juli 2017

Fudgebrownies

FUDGEBROWNIES

Det ska vara mycket kakao i smeten, det är ju en långpannekaka.

28 rutor

225 g smör
2 dl socker
2 dl ljust muscovadorörsocker
3/4 dl ljus sirap
3 dl vetemjöl
2½ dl kakaopulver
2 krm salt
2 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 ägg
100 g mörk choklad
100 g Plopp

Glasyr:
150 g ljus choklad
100 g smör
½ dl florsocker
½ dl kakao
1 msk starkt kaffe


Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och sirap. Låt sjuda 1 - 2 minuter. Ta från värmen och låt svalna av litet. Blanda mjöl, kakao, salt, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen och äggen i smör-sockerblandningen och rör om.

Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 20 x 30 cm, klädd med bakpapper. Hacka mörk choklad och Plopp grovt och fördela det ovanpå smeten. Grädda i mitten av ugnen 18 - 20 minuter. Låt svalna och stelna i kylen till nästa dag.

Glasyr:
Hacka chokladen. Smält smör och choklad tillsammans i en kastrull på svag värme. Tillsätt florsocker och kakao. Tillsätt kaffet och rör samman till en jämn smet. Låt svalna och bred glasyren på kakan. Låt stelna och skär i rutor.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar