söndag 2 juli 2017

Mjuk jordgubbskaka

MJUK JORDGUBBSKAKA

Kanske den godaste jordgubbskakan av alla. Vill du inte ha punsch i grädden så uteslut den.

Ca 12 bitar

250 g mjukt smör
3½ dl socker
4 ägg
200 g mandelmjöl
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl mjölk

Fyllning:
100 g jordgubbar
ca 1 msk rörsocker

Garnering:
ca 3 dl vispgrädde
ca 1 msk punsch
300 - 400 g jordgubbar


Sätt ugnen på 175°.

Rör smör och socker vitt. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda mandelmjöl, mjöl och bakpulver i en bunke. Rör ned detta och mjölk i äggsmeten. Bred ut smeten i en mjölad, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. 

Fyllning: 
Skiva eller tärna jordgubbarna och fördela dem ovanpå smeten. Strö på rörsocker. 

Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter (känn med provsticka att kakan är genomgräddad). Låt svalna och stå några timmar eller till nästa dag.

Garnering:
Vispa grädden och smaksätt med punsch. Bred grädden på kakan och lägg på delade jordgubbar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar