SYLTBROWNIES MED GRÄDDTOPP
Å så gott det är med litet hallonsylt i brownies!
Ca 20 rutor
150 g ljus choklad
150 g smör
3 ägg
2½ dl socker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
Fyllning:
ca 3/4 dl hallonsylt
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka chokladen. Smält smör och choklad tillsammans på svag värme i en kastrull. Låt svalna. Vispa ägg och socker lätt, utan att det blir pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör samman allt till en jämn smet.
Häll smeten i en form, ca 25 x 30 cm, klädd med bakpapper. Klicka hallonsylt över smeten. Grädda i mitten av ugnen 15 - 20 minuter och låt svalna. Skär i rutor och servera gärna med lättvispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar