lördag 1 juli 2017

Syltbrownies med gräddtopp

SYLTBROWNIES MED GRÄDDTOPP

Å så gott det är med litet hallonsylt i brownies!

Ca 20 rutor

150 g ljus choklad
150 g smör
3 ägg
2½ dl socker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt

Fyllning:
ca 3/4 dl hallonsylt


Sätt ugnen på 175 grader.

Hacka chokladen. Smält smör och choklad tillsammans på svag värme i en kastrull. Låt svalna. Vispa ägg och socker lätt, utan att det blir pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör samman allt till en jämn smet. 

Häll smeten i en form, ca 25 x 30 cm, klädd med bakpapper. Klicka hallonsylt över smeten. Grädda i mitten av ugnen 15 - 20 minuter och låt svalna. Skär i rutor och servera gärna med lättvispad grädde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar