VIT KLADDKAKA MED HALLON OCH MANDEL
Njut av en kladdkaka som enkelt bakas i långpanna. Härlig smak av hallon, mandel och vit choklad.
10 - 12 avlånga eller
16 - 18 fyrkantiga bitar
150 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
125 g färska hallon
Dekorering:
2 msk mandelspån
Garnering:
1½ dl färska hallon
florsocker
kryddgrönt
Servering:
vispgrädde
Sätt ugnen på 175°.
Hacka chokladen. Bryn smöret i en kastrull. Hetta upp det och låt sjuda så att det får färg, blir gyllene och doftar lätt nötigt. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen. Rör hela tiden tills chokladen smält och du har en jämn smet.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vaniljsocker och mjöl och sikta ned i äggsmeten. Tillsätt chokladsmöret och rör till en slät smet. Vänd ned hallonen. Fördela smeten i en bakpappersklädd mindre långpanna, ca 25 x 30 cm. Strö över mandelspån. Grädda strax under ugnens mitt ca 20 minuter. Låt svalna.
Garnering:
Strö över hallon, sikta över florsocker och garnera med grönt. Servera vispad grädde till.
Njut av en kladdkaka som enkelt bakas i långpanna. Härlig smak av hallon, mandel och vit choklad.
10 - 12 avlånga eller
16 - 18 fyrkantiga bitar
150 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
125 g färska hallon
Dekorering:
2 msk mandelspån
Garnering:
1½ dl färska hallon
florsocker
kryddgrönt
Servering:
vispgrädde
Sätt ugnen på 175°.
Hacka chokladen. Bryn smöret i en kastrull. Hetta upp det och låt sjuda så att det får färg, blir gyllene och doftar lätt nötigt. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen. Rör hela tiden tills chokladen smält och du har en jämn smet.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vaniljsocker och mjöl och sikta ned i äggsmeten. Tillsätt chokladsmöret och rör till en slät smet. Vänd ned hallonen. Fördela smeten i en bakpappersklädd mindre långpanna, ca 25 x 30 cm. Strö över mandelspån. Grädda strax under ugnens mitt ca 20 minuter. Låt svalna.
Garnering:
Strö över hallon, sikta över florsocker och garnera med grönt. Servera vispad grädde till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar