MJUK JORDGUBBSKAKA
Underbar, litet kladdig och mjuk jordgubbskaka som smakar så fantastiskt med glass eller en klick vispad grädde.
8 bitar
2 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
250 g jordgubbar
25 g mandelspån
Sätt ugnen på 175°.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt, gärna med elvisp. Smält smöret i en kastrull och rör ned det i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned även det i smeten. Smörj en form, 24 cm i diameter, med löstagbar kant och häll smeten i formen.
Rensa och skiva jordgubbarna och strö dem över smeten. Strö över mandelspån och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt svalna.
Servera med vispad grädde eller glass.
Underbar, litet kladdig och mjuk jordgubbskaka som smakar så fantastiskt med glass eller en klick vispad grädde.
8 bitar
2 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
250 g jordgubbar
25 g mandelspån
Sätt ugnen på 175°.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt, gärna med elvisp. Smält smöret i en kastrull och rör ned det i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned även det i smeten. Smörj en form, 24 cm i diameter, med löstagbar kant och häll smeten i formen.
Rensa och skiva jordgubbarna och strö dem över smeten. Strö över mandelspån och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt svalna.
Servera med vispad grädde eller glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar