onsdag 13 juni 2018

Rabarberrutor

RABARBERRUTOR

Kardemumma, rabarber och citron i en och samma kaka. Så gott!

25 - 30 rutor

150 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 msk mald kardemumma
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 dl turkisk yoghurt
rivet skal av 1 citron

Fyllning:
300 - 350 g rabarber
2 msk potatismjöl
2 msk socker

Garnering:
pärlsocker


Sätt ugnen på 175°.

Rör rumsvarmt smör och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje ägg. Blanda kardemumma, bakpulver, vaniljsocker och mjöl och sikta ned det i äggsmeten. Rör ned yoghurt och citronskal. Bred ut smeten i en långpanna, 20 x 30 cm, med bakpapper i botten.

Fyllning:
Ansa och skär rabarbern i 1 - 2 cm breda bitar. Blanda rabarber, potatismjöl och socker i en bunke och fördela det i smeten. Tryck till och strö över pärlsocker. 

Grädda strax under mitten i ugnen till gyllene färg, 40 - 45 minuter. Känn med sticka att kakan är klar. Låt svalna och skär upp i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar