PLOMMONCOBBLER MED LJUVLIG VANILJSÅS
Himmelskt gott med plommon i denna goda paj. Fint med portionsformar.
4 portioner
100 g rumstempererat smör
1 dl socker
1½ dl havregryn
1 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ dl vispgrädde
1 ägg
Fyllning:
10 - 12 plommon
2 - 3 msk smör
½ dl rörsocker
Garnering:
florsocker
Sätt ugnen på 175°.
Fyllning:
Kärna ur och halvera plommonen. Hetta upp smör och socker i en stekpanna och stek plommonen hastigt. Fördela dem i 4 smorda portionsformar.
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt havregryn, mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop degen och rör ned grädde och ägg. Klicka ut smeten över plommonen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Sikta över florsocker vid servering.
Himmelskt gott med plommon i denna goda paj. Fint med portionsformar.
4 portioner
100 g rumstempererat smör
1 dl socker
1½ dl havregryn
1 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ dl vispgrädde
1 ägg
Fyllning:
10 - 12 plommon
2 - 3 msk smör
½ dl rörsocker
Garnering:
florsocker
Sätt ugnen på 175°.
Fyllning:
Kärna ur och halvera plommonen. Hetta upp smör och socker i en stekpanna och stek plommonen hastigt. Fördela dem i 4 smorda portionsformar.
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt havregryn, mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop degen och rör ned grädde och ägg. Klicka ut smeten över plommonen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Sikta över florsocker vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar