LÄTTBAKAD JORDGUBBSRULLTÅRTA
Rulltårta är alltid gott, särskilt med en fyllning av färskost och jordgubbssylt.
14 - 16 bitar
3 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vatten
Fyllning:
ca 150 g färskost, typ Philadelphia
1 - 1½ dl jordgubbssylt
Sätt ugnen på 250°.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjölet med bakpulver och sikta ned det i smeten. Tillsätt vattnet och vänd samman till en slät smet. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Låt svalna under en blöt handduk. Dra därefter försiktigt bort bakplåtspapperet som bottnen har gräddats på.
Fyllning:
Rör färskosten så den blir mjuk. Bred ut den på bottnen och bred jordgubbssylten ovanpå. Rulla samman rulltårtan från långsidan med hjälp av bakplåtspapperet.
Rulltårta är alltid gott, särskilt med en fyllning av färskost och jordgubbssylt.
14 - 16 bitar
3 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vatten
Fyllning:
ca 150 g färskost, typ Philadelphia
1 - 1½ dl jordgubbssylt
Sätt ugnen på 250°.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjölet med bakpulver och sikta ned det i smeten. Tillsätt vattnet och vänd samman till en slät smet. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Låt svalna under en blöt handduk. Dra därefter försiktigt bort bakplåtspapperet som bottnen har gräddats på.
Fyllning:
Rör färskosten så den blir mjuk. Bred ut den på bottnen och bred jordgubbssylten ovanpå. Rulla samman rulltårtan från långsidan med hjälp av bakplåtspapperet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar