MARÄNGDRÖM
10 bitar
6 äggvitor
4 dl socker
1 tsk citronsaft
1 msk Maizena majsstärkelse
3 dl rice krispies
Fyllning:
4 - 5 dl vispgrädde
1 - 1½ l jordgubbar
Garnering:
florsocker
bär, t ex jordgubbar, vinbär
och körsbär
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret litet i taget samt citronsaften under fortsatt kraftig vispning tills det blir en blank, tjock maräng. Tillsätt majsstärkelsen med litet av sockret i slutet av vispningen. Vänd ned rice krispies.
Klicka ut på bakpappersklädd plåt till ca 23 cm i diameter. Marängen flyter alltid ut något. Grädda i 150° ca 40 minuter. Öppna luckan, släpp ut ångan. Sänk värmen till 100° och låt stå ytterligare 20 minuter, nu med stängd lucka. Låt sedan marängen torka i eftervärmen med luckan på glänt.
Vispa grädden och varva med skivade jordgubbar i mitten på marängbottnen. Sikta florsocker över. Garnera med bär och servera genast.
10 bitar
6 äggvitor
4 dl socker
1 tsk citronsaft
1 msk Maizena majsstärkelse
3 dl rice krispies
Fyllning:
4 - 5 dl vispgrädde
1 - 1½ l jordgubbar
Garnering:
florsocker
bär, t ex jordgubbar, vinbär
och körsbär
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret litet i taget samt citronsaften under fortsatt kraftig vispning tills det blir en blank, tjock maräng. Tillsätt majsstärkelsen med litet av sockret i slutet av vispningen. Vänd ned rice krispies.
Klicka ut på bakpappersklädd plåt till ca 23 cm i diameter. Marängen flyter alltid ut något. Grädda i 150° ca 40 minuter. Öppna luckan, släpp ut ångan. Sänk värmen till 100° och låt stå ytterligare 20 minuter, nu med stängd lucka. Låt sedan marängen torka i eftervärmen med luckan på glänt.
Vispa grädden och varva med skivade jordgubbar i mitten på marängbottnen. Sikta florsocker över. Garnera med bär och servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar