SAVARIN MED FRUKT OCH GRÄDDE
10 portioner
4 ägg
4 dl socker
50 g margarin
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 dl mjölk
Till formen:
25 g margarin
skorpmjöl
Till indränkning:
fruktlag
½ citron
Till garnering:
500 g konserverade persikor
500 g konserverad ananas
3 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 175°.
Smörj två kransformar eller en långpanna med kallt margarin och ströa dem med skorpmjöl. Smält margarinet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Det går lättast om enbart äggen vispas upp först och därefter tillsätta sockret. Tillsätt det avsvalnade margarinet och därefter mjölet blandat med bakpulvret växelvis med mjölken. Vetemjölet får endast röras ned, absolut inte vispas. Häll smeten i formarna eller långpannan. Ställ dem på nedre falsen i ugnen och grädda. Pröva med tandpetare.
Stjälp upp kakorna och diska formarna. Lägg tillbaka kakorna i formarna. Slå över citronsaft och fruktlagen från persikor och ananas. Det behövs totalt ca 4 dl till en kransform och ca 8 dl till en långpanna.
När kakorna har kallnat och sugit åt sig fruktlagen stjälps de upp på fat och garneras med frukt och vispad grädde.
Tips:
Kakorna från kransformarna garneras hela. Kakan från långpannan delas i tolv lika stora delar före garneringen.
10 portioner
4 ägg
4 dl socker
50 g margarin
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 dl mjölk
Till formen:
25 g margarin
skorpmjöl
Till indränkning:
fruktlag
½ citron
Till garnering:
500 g konserverade persikor
500 g konserverad ananas
3 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 175°.
Smörj två kransformar eller en långpanna med kallt margarin och ströa dem med skorpmjöl. Smält margarinet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Det går lättast om enbart äggen vispas upp först och därefter tillsätta sockret. Tillsätt det avsvalnade margarinet och därefter mjölet blandat med bakpulvret växelvis med mjölken. Vetemjölet får endast röras ned, absolut inte vispas. Häll smeten i formarna eller långpannan. Ställ dem på nedre falsen i ugnen och grädda. Pröva med tandpetare.
Stjälp upp kakorna och diska formarna. Lägg tillbaka kakorna i formarna. Slå över citronsaft och fruktlagen från persikor och ananas. Det behövs totalt ca 4 dl till en kransform och ca 8 dl till en långpanna.
När kakorna har kallnat och sugit åt sig fruktlagen stjälps de upp på fat och garneras med frukt och vispad grädde.
Tips:
Kakorna från kransformarna garneras hela. Kakan från långpannan delas i tolv lika stora delar före garneringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar