CHEESECAKE MED BÄR
Gör cheesecaken en dag i förväg. Då sätter den sig och blir lättare att skära.
24 bitar
Botten:
225 g smör
700 g digestivekex
4 msk socker
Fyllning:
900 g Philadelphiaost
225 g lätt tinade hallon
225 g lätt tinade jordgubbar
6 ägg
1½ dl socker
Garnering:
7½ dl crème fraîche
1½ dl socker
3 msk vaniljsocker
250 g färska blåbär
300 g färska hallon
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret i en kastrull. Mixa kexen till smulor i en matberedare. Tillsätt smält smör och socker och blanda om. Tryck ut smulorna på ett smort bakplåtspapper i en ugnsform, 30 x 40 cm. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
Lägg ost och lätt tinade, avrunna bär i en skål ihop med ägg och socker och mixa till en slät smet. Häll ut smeten på digestivebottnen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Under tiden blandar du ihop crème fraîche, socker och vaniljsocker till toppingen i en skål. Bred ut toppingen på den varma fyllningen och grädda vidare ca 10 minuter.
Då kakan svalnat, låt den stå svalt i kylskåp över natten för att stelna. Dekorera med bär vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar