SMULPAJ MED HALLON OCH VINBÄR
En gnutta ingefära i smuldegen lyfter den här bärpajen till nya höjder.
6 - 8 personer
Smuldeg:
150 g smör eller margarin
1 dl socker
½ dl rörsocker
½ dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
2 dl mandelmjöl
4 dl havregryn
1½ msk färskriven ingefära
Fyllning:
300 g hallon
200 g repade röda vinbär
3 msk socker
3 msk Maizena majsstärkelse
Garnering:
siktat florsocker
vinbär och hallon
kryddgrönt
Servering:
vaniljsås eller vaniljvisp
Sätt ugnen på 200°.
Smuldeg:
Smält matfettet och rör samman med de övriga ingredienserna.
Fyllning:
Blanda bären med socker och maizena. Fördela bären i en smord ugnsfast form, 24 - 26 cm i diameter. Fördela pajdegen ovanpå.
Grädda pajen strax under ugnens mitt, 20 - 25 minuter. Garnera med florsocker, bär och kryddgrönt och servera med vaniljsås eller vaniljvisp.
En gnutta ingefära i smuldegen lyfter den här bärpajen till nya höjder.
6 - 8 personer
Smuldeg:
150 g smör eller margarin
1 dl socker
½ dl rörsocker
½ dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
2 dl mandelmjöl
4 dl havregryn
1½ msk färskriven ingefära
Fyllning:
300 g hallon
200 g repade röda vinbär
3 msk socker
3 msk Maizena majsstärkelse
Garnering:
siktat florsocker
vinbär och hallon
kryddgrönt
Servering:
vaniljsås eller vaniljvisp
Sätt ugnen på 200°.
Smuldeg:
Smält matfettet och rör samman med de övriga ingredienserna.
Fyllning:
Blanda bären med socker och maizena. Fördela bären i en smord ugnsfast form, 24 - 26 cm i diameter. Fördela pajdegen ovanpå.
Grädda pajen strax under ugnens mitt, 20 - 25 minuter. Garnera med florsocker, bär och kryddgrönt och servera med vaniljsås eller vaniljvisp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar