JORDGUBBSKLADDKAKA MED VIT CHOKLAD
Servera gärna en klick lättvispad grädde till kakan.
Ca 10 bitar
125 g smör
2 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
100 g hackad vit choklad
rivet skal av 1 lime
1 msk pressad limesaft
ca 150 g jordgubbar
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret. Ta kastrullen från värmen. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smör, mjöl, vaniljsocker, choklad, limeskal och -saft. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar botten.
Dela jordgubbarna i bitar och fördela dem ovanpå. Grädda kakan i mitten av ugnen 15 - 20 minuter. Låt svalna.
Servera gärna en klick lättvispad grädde till kakan.
Ca 10 bitar
125 g smör
2 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
100 g hackad vit choklad
rivet skal av 1 lime
1 msk pressad limesaft
ca 150 g jordgubbar
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret. Ta kastrullen från värmen. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smör, mjöl, vaniljsocker, choklad, limeskal och -saft. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar botten.
Dela jordgubbarna i bitar och fördela dem ovanpå. Grädda kakan i mitten av ugnen 15 - 20 minuter. Låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar