onsdag 6 juni 2018

Jordgubbskladdkaka med vit choklad

JORDGUBBSKLADDKAKA MED VIT CHOKLAD

Servera gärna en klick lättvispad grädde till kakan.

Ca 10 bitar

125 g smör
2 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
100 g hackad vit choklad
rivet skal av 1 lime
1 msk pressad limesaft
ca 150 g jordgubbar


Sätt ugnen på 200°.

Smält smöret. Ta kastrullen från värmen. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smör, mjöl, vaniljsocker, choklad, limeskal och -saft. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar botten. 

Dela jordgubbarna i bitar och fördela dem ovanpå. Grädda kakan i mitten av ugnen 15 - 20 minuter. Låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar