tisdag 12 juni 2018

Härliga hallonrutor i långpanna

HÄRLIGA HALLONRUTOR I LÅNGPANNA

Ljuvliga mördegskakor med hallonfyllning. Om du serverar vispad grädde till passar de bra även som dessert.

Ca 24 rutor

7½ dl vetemjöl
3 dl socker
1½ msk vaniljsocker
2½ tsk bakpulver
½ tsk salt
350 g kallt smör
1 ägg

Fyllning:
1 dl socker
½ msk Maizena majsstärkelse
ca 350 g hallon


Sätt ugnen på 200°.

Arbeta snabbt samman mjöl, socker, vanilj, bakpulver, salt, tärnat smör och ägg till en smulig deg. Tryck ut ca 2/3 av degen i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakpapper.

Fyllning:
Blanda socker och majsstärkelse. Vänd i hallonen och fördela dem ovanpå bottnen. Strö över resterande smuldeg.

Grädda i mitten av ugnen 25 - 30 minuter. Låt svalna och skär upp kakan i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar