HÄRLIGA HALLONRUTOR I LÅNGPANNA
Ljuvliga mördegskakor med hallonfyllning. Om du serverar vispad grädde till passar de bra även som dessert.
Ca 24 rutor
7½ dl vetemjöl
3 dl socker
1½ msk vaniljsocker
2½ tsk bakpulver
½ tsk salt
350 g kallt smör
1 ägg
Fyllning:
1 dl socker
½ msk Maizena majsstärkelse
ca 350 g hallon
Sätt ugnen på 200°.
Arbeta snabbt samman mjöl, socker, vanilj, bakpulver, salt, tärnat smör och ägg till en smulig deg. Tryck ut ca 2/3 av degen i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakpapper.
Fyllning:
Blanda socker och majsstärkelse. Vänd i hallonen och fördela dem ovanpå bottnen. Strö över resterande smuldeg.
Grädda i mitten av ugnen 25 - 30 minuter. Låt svalna och skär upp kakan i rutor.
Ljuvliga mördegskakor med hallonfyllning. Om du serverar vispad grädde till passar de bra även som dessert.
Ca 24 rutor
7½ dl vetemjöl
3 dl socker
1½ msk vaniljsocker
2½ tsk bakpulver
½ tsk salt
350 g kallt smör
1 ägg
Fyllning:
1 dl socker
½ msk Maizena majsstärkelse
ca 350 g hallon
Sätt ugnen på 200°.
Arbeta snabbt samman mjöl, socker, vanilj, bakpulver, salt, tärnat smör och ägg till en smulig deg. Tryck ut ca 2/3 av degen i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakpapper.
Fyllning:
Blanda socker och majsstärkelse. Vänd i hallonen och fördela dem ovanpå bottnen. Strö över resterande smuldeg.
Grädda i mitten av ugnen 25 - 30 minuter. Låt svalna och skär upp kakan i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar