PERSIKOR UNDER MANDELTÄCKE
Söt, fräsch och saftig på samma gång. Testa denna underbara dessert med persikor under ett knaprigt mandeltäcke.
4 personer
1 burk konserverade persikor, 825 g
2 ägg
1/3 dl socker
2 dl crème fraîche
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
100 g mandelmassa
50 g mandelspån
Garnering:
florsocker
citronmeliss eller mynta
Servering:
vispgrädde eller glass
Sätt ugnen på 200°.
Klyfta persikohalvorna och fördela dem i fyra smorda, eldfasta portionsformar.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt crème fraîche, mjöl, vaniljsocker och riven mandelmassa. Fördela smeten över persikorna och strö på mandelspån. Grädda strax under mitten i ugnen 18 - 20 minuter.
Servering:
Garnera med siktat florsocker och citronmeliss eller mynta. Servera med lättvispad grädde eller glass.
Söt, fräsch och saftig på samma gång. Testa denna underbara dessert med persikor under ett knaprigt mandeltäcke.
4 personer
1 burk konserverade persikor, 825 g
2 ägg
1/3 dl socker
2 dl crème fraîche
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
100 g mandelmassa
50 g mandelspån
Garnering:
florsocker
citronmeliss eller mynta
Servering:
vispgrädde eller glass
Sätt ugnen på 200°.
Klyfta persikohalvorna och fördela dem i fyra smorda, eldfasta portionsformar.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt crème fraîche, mjöl, vaniljsocker och riven mandelmassa. Fördela smeten över persikorna och strö på mandelspån. Grädda strax under mitten i ugnen 18 - 20 minuter.
Servering:
Garnera med siktat florsocker och citronmeliss eller mynta. Servera med lättvispad grädde eller glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar