onsdag 13 juni 2018

Härliga havrerutor med hallon

HÄRLIGA HAVRERUTOR MED HALLON

Enkla och saftiga havrerutor med hallon som bakas i långpanna.

42 rutor

200 g smör
3 ägg
3 dl socker
1 dl vispgrädde
1½ dl mjölk
7 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl hallonsylt

Topping:
150 g smör
4½ dl havregryn
3 dl socker
1½ msk vaniljsocker


Sätt ugnen på 225°.

Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda i smält smör, grädde och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ned i smeten. Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakpapper. Grädda mitt i ugnen 10 minuter tills kakan är så pass gräddad att det går att breda på sylt.

Bred försiktigt på hallonsylt utan att trycka ned kakan.

Topping:
Smält smöret och rör i havregryn, socker och vaniljsocker. Fördela över kakan och grädda den färdig ca 15 minuter. Låt kakan svalna och skär upp i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar